GoSlank

Nietgoedgeldterug

Niet goed geld terug garantie

Snellelevering

De volgende dag in huis

gratisverzending

Gratis verzending vanaf €70

Niet goed geld terug

Snelle levering

Gratis verzending vanaf €70

Groente is een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse voeding

GROENTE IS EEN ONMISBAAR ONDERDEEL VAN DE DAGELIJKSE VOEDING

Van huis uit leren we dat groente gezond is. Je zult niemand horen ontkennen dat het eten van groente belangrijk is voor de gezondheid. Toch eten we het door onze huidige voedingsgewoonten vaak onvoldoende. Door gebrek aan tijd kiezen we voor de makkelijke hap en groente is daar zelden een onderdeel van. Hoe onmisbaar is groente nou eigenlijk als onderdeel van de dagelijkse voeding?

De meeste groenten bevatten een grote hoeveelheid belangrijke voedingsstoffen in de vorm van vitamines, mineralen en vezels. De verschillende vitamines versterken je weerstand en helpen ziektes voorkomen. Mineralen spelen een essentiële rol bij het genezen van ziektes. De vezels zorgen voor een verzadigd gevoel en vergemakkelijken de spijsvertering. Ook hebben vezels de eigenschap dat ze de stofwisseling versnellen en zo zorgen voor meer vetverbranding. Andere stoffen in groenten verlagen het risico op hart- en vaatziekten en kanker. Verschillende groentesoorten hebben uiteenlopende bijdrages aan de gezondheid. Groenten bestaan voor een groot gedeelte uit water, waardoor ze weinig calorieën bevatten. Het regelmatig eten van groente maakt daarom gewichtsbeheersing makkelijker.

Groente is dus een niet te vervangen onderdeel van de dagelijkse voeding!


Hoeveel groente kan je het beste eten?

Uit onderzoek blijkt dat het eten van 250 gram groente per dag voldoende is. Wij adviseren je om bij het Slimjoy dieet in ieder geval bij elke avondmaaltijd 250 gram groente te eten. Zo zorg je ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Alle groenten zijn goed voor de gezondheid dus varieer ook vooral. Neem naast de groente in de avond ook af en toe wat als tussendoortje. Maak bijvoorbeeld een kommetje salade of eet een paar schijfjes tomaat of komkommer bij je plakje kaas.


Tips bij het kiezen, bereiden en eten van groente

Hier zijn een aantal tips om zoveel mogelijk voedingsstoffen uit groente te halen:

  • Kies voor verse, jonge groenten met een diepe kleur die er fris uitzien;
  • Kook groente in weinig water en niet langer dan nodig is;
  • Stomen is een goede keuze, vitamines en ook de smaak blijven beter behouden;
  • Bewaar verse groente niet langer dan 2-3 dagen;
  • Wissel rauwkost en bereide groente af;
  • Snij je groente vlak voor het eten, anders gaat er vitamine C verloren;
  • Groente uit de diepvries bevat bijna net zoveel voedingsstoffen als verse groente;
  • Eet geen groente uit potjes want dat bevat teveel suikers.


Top 5 Groenten bij het Slimjoy Dieet

Wij hebben een lijst voor je gemaakt met de top 5 groenten die de meeste voedingsstoffen bevatten én perfect passen bij het Slimjoy dieet. Wij adviseren je 3x per week uit deze lijst te eten. De overige dagen is het goed om af te wisselen met andere groentesoorten, zodat je ook de andere voedingsstoffen binnen krijgt.

Asperges: Asperges zijn rijk aan vitamine K, C en vooral foliumzuur en kalium. De kalium in combinatie met het aminozuur asparagine zorgen ervoor dat asperges vochtafdrijvend werken. Verder bevat het de stof inuline die de goede bacteriën in de darmen stimuleert. Asperges zijn een echte zomergroente, hoewel de kleine groene asperges wel het hele jaar door import beschikbaar zijn. Asperges kunnen gestoomd, gekookt en geroerbakt worden. Ze kunnen gegeten worden als aparte groente, maar ook verwerkt worden in salades en soepen.

Boerenkool: Boerenkool biedt een grote hoeveelheid vitamine A, C, K en mangaan. Het bevat behalve veel vezels ook koper, calcium, vitamine B6 en potassium. Boerenkool, een echte wintergroente, is niet geschikt om rauw te eten maar kan het beste gekookt worden.

Broccoli: Broccoli bevat een ruime hoeveelheid vitamine C, ijzer, foliumzuur, calcium en magnesium. Broccoli bevat ook de stof sulforafaan dat bacteriedodend werkt en een gunstige werking heeft bij de bescherming tegen bepaalde soorten kanker. De stof wordt ook gevonden in spruitjes. Broccoli is het meest geschikt om gekookt, gestoomd of geroerbakt gegeten te worden.

Spinazie: Behalve een behoorlijke hoeveelheid ijzer zorgt spinazie ook voor goede hoeveelheden vitamines C, K, A, B2, B6 mangaan, magnesium, calcium en selenium en tryptofaan, een essentiële aminozuur. Spinazie zorgt voor een goede darmwerking en gezonde botten. Het maakt het geheugen sterker en helpt artritis en hartziekten tegengaan. Spinazie kan zowel rauw in salades, als gestoomd, gekookt en geroerbakt worden.

Spruitjes: In spruitjes zitten grote hoeveelheden vitamine K, C en foliumzuur, calcium en ijzer. Bovendien bevatten spruitjes (net als broccoli) de stof sulforafaan, een sterke anti-oxidant waarvan gedacht wordt dat deze bescherming biedt tegen het ontstaan van kanker. Spruitjes zijn net als boerenkool een wintergroente en niet geschikt om rauw te eten. Ze kunnen het beste gestoomd of gekookt worden.

× Chat met ons